5 טיפים לאכול בריא במסעדה

תוכן עניינים

רובנו נתקלנו בבעיה כאשר יוצאים לאכול במסעדה ועדיין רוצים לשמור על הדיאטה שהתחלנו או
שאנחנו מנהלים. לכן הנה לכם חמישה טיפים שיעזרו לכם להנות מהמסעדה והאוכל ועדיין לשמור על הדיאטה שלכם ולאכול בריא.

קודם כל סלט

הזמינו סלט כמנה ראשונה או התחילו עם הסלט טרם אכילת המנה העיקרית.
סלט ירקות עם כף שמן זית ולימון מספקים לגוף סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים החיוניים
לגוף שלנו. הסיבים מספקים לנו תחושת שובע ומסייעים להאט את עיכול המזון.

מס' מחקרים הוכיחו כי אכילה של סלט ירקות לפני הארוחה מפחיתה את הצריכה הקלורית
של הארוחה ובמילים אחרות, כשאוכלים סלט לפני הארוחה אוכלים פחות.

בחרו במנות שצורות הבישול שלהן נקיות יותר

צורות בישול נקיות הן אידוי, גריל, סיר לחץ, פלטת חימום.
במסעדות רבות משתמשים בכמות גדולה מאוד של שמן במנות ואין באפשרותכם לשלוט
בכמות הזו. לכן, העדיפו מנות שבהכנתן אין צורך שמן גדולה. למשל, הזמינו חזה עוף, אורז וירקות מאודים במקום שניצל עם צ'יפס או דג ותפוחי אדמה בתנור על פני המבורגר וצ'יפס.

"בקבוק מים בבקשה"

משקאות ממותקים או אלכוהול הם משקאות שצפיפותם הקלורית גבוהה. במחקר נוסף מצאו כי אכילת סלט, יוגורט ושתיית מים כרבע שעה לפני הארוחה מביאה לירידה בצריכה הקלורית, במשקל הגוף, בטריגליצרידים, בכמות הסוכר בדם וירידה בכמות הכולסטרול הרע LDL). לכן, אל תהססו לשתות כוס מים יחד עם הסלט לפני הארוחה שהזמנתם.

רטבים בצד

בקשו לקבל את המנה שלכם עם הרטבים בצד על מנת שתוכלו לשלוט בכמות שלהם במנה.
על כל כף של רוטב לסלט, קטשופ, חרדל, אלף האיים, מיונז, אתם מוסיפים לגופכם כפית אחת של סוכר ולכן צמצום שלהם במנות שלכם והעדפת לימון, שמן זית ומלח ופלפל במידה, הם המתכון לשמירה על אכילה בריאה במסעדה. בנוסף, כאשר אתם משתמשים בפחות רטבים אתם נהנים מהטעם הטבעי של המנה שלכם.

זו לא הכמות זו האיכות

הזמינו מנת חלבון איכותית ודלה בשומן וטונה על פני סלט טונה במיונז או מנה של סלט עם גבינת חלומי, בחרו בסטייק סינטה במקום האנטריקוט או הכבד אווז. העדיפו מנת טופו או ביצה קשה ידוע כי מנה עם כמות גדולה של חלבון איכותי מעלה את תחושת השובע – ושיהיה בתיאבון!

סימוכין:
1. Liane S.R, Jennifer S.M, Barabara J.R. Salad and satiety. The effect of
-timing of salad consumption on meal intake. Appetite. Volume 58. Issue 1, 10
2012 ,1016

2. Barbara J.R, Liane S.R, Jennifer S.M. Salad and satiety: Energy density
and portion size of first course salad effect energy intake at lunch. Journal of
.American Dietetic Association. Volume 104, issue 10, 0002-8223, 2004

3. Leila A., Fahimeh H., Golgis K. & Ahmad E. (2013) Effect of consuming salad
and yogurt as preload on body weight management and cardiovascular risk factors: a randomized clinical trial, International Journal of Food Sciences and
Nutrition, 64:4, 392-399

4. Hill A.J, Blundell J.E. Micronutrients, and satiety: The effects of high protein or
high carbohydrates meal on subjective motivation to eat and food
.preferences. Journal of Nutrition and behavior (USA). 0733-4575, 1987

ספורטר – הרבה יותר מחדר כושר

רשת ספורטר היא אחת הרשתות המתפתחות בישראל בענף הכושר ושמה לעצמה למטרה להנגיש את האימונים לציבור רחב ככל הניתן.

הגיוון העצום בין סניפי הרשת נע במגוון פעילויות רחב מאוד – החל מחדר כושר שמעוצב בצורה טכנולוגית כך שייצא מגבולות הסטנדרט ועד למגוון שיעורי הסטודיו העצום שניתן למצוא במועדונים וכלה באימונים ייחודים שטיפחה הרשת.

אימוני EMSפילאטיס מכשירים עם ציוד מתקדם, ספינינג ועוד מגוון רחב של אפשרויות!

הצוות שלנו תמיד זמין לשירותכם לכל שאלה והתייעצות כדי שתוציאו את המקסימום מהאימון שלכם.

מאמרים נוספים

טריגליצריד- מה?!

לאחרונה החלטתם לחזור לכושר. כחלק מתוכנית האימונים החלטתם לעשות בדיקות דם, כדי להבין לעומק מה מצבכם ולמקסם את האפקטיביות של הפעילות הגופנית בה תבחרו. רעיון

קרא עוד »
ספורטר

תודה, נחזור אליך בהקדם!

רוצה להתאמן עם החברים?
שתף אותם!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

[leadercf7 campid="4949"]

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

[leadercf7 campid="4949"]

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

נשמח לשמוע מכם

שלחו הודעה!

[leadercf7 campid="5594"]
דילוג לתוכן